szeged jóga stúdió logója
mandala

ÓRATÍPUSOK

Ashtanga

Vinyasa flow

KisBabás Baba-Mama jóga

Hatha flow

Gerincterápiás jóga

Yin jóga

Illat Eszenciás Hatha Jóga

Kismama jóga

Senior jóga

Egyéni jógaprogram

Alapozó Jóga

Gyerekjóga

Ashtanga

Ha rendszeresen gyakorolsz, tehát mindennapjaidba beilleszted azt, akkor fejlődik az elme, a tudat, a fizikai test valamint idegrendszer.

Saját tapasztalatom, illetve amit a Vendégeimen is látok, hogy ha valaki elkezd jógázni, főleg ha astangázni az élete minden területén változás történik a lehető legjobb értelemben... Az astanga szó szanszkrit jelentése “nyolc ág”.

Ez az indiai bölcs, Patanjali nyolcas rendszerére utal, amelyben először foglalta össze írott formában a jóga gyakorlatát. A nyugati köztudatban Astānga jóga néven vált népszerűvé az Astānga vinyásza jóga, amely a jóga dinamikus irányzatainak egyik legismertebb fajtája.

Az astanga jóga kapcsolódása a jóga fájához: Az astanga jóga a hatha jóga egyik összetett, dinamikus formája, amely kötött gyakorlatsorokból, összesen hat sorozatból áll. A sorozatok nem csak az ászanákat állítják sorrendbe, hanem összekötik őket

• a mozgással (vinyasa),
• a légzéssel (udzsájí pránájama),
• a bandhákkal (energetikai zárak), valamint
• a dristikkel (tekintet egy adott pontra szegezése, “egyhegyűség”).

Így a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, és ritmusát az udzsájí légzés adja. Ez a légzéstechnika segíti az elme lecsendesítését, csakúgy, mint a tekintet vezetése (dristi). Mindezek beindítják a prána áramlását a testben, és ha az elemek összeolvadnak, a gyakorlat mozgó meditációvá válik. Mi elsősorban az első sorozatot gyakoroljuk a csütörtöki jóga órákon.

Az első sorozat a Yoga Chikitsa azaz Jógaterápia. Célja: •a fizikai test megerősítése, •a hajlékonyság növelése, •a szervezet tisztítása, illetve • az egészség megőrzése és helyreállítása. Pattabhi Jois szavával élve: “A jóga kilencvenkilenc százalék gyakorlás, egy százalék elmélet”

mandala

LÉPJ VELÜNK
KAPCSOLATBA

#

0630 848 6484
0620 926 8899

#

Tisza Lajos krt. 37
6721, Szeged

Név
E-mail
Telefonszám
Üzenet